Najavio borbu za bodove
109

Višća: Želimo dobar rezultat protiv Finske, u Italiju idemo da se nadigravamo

Piše: D. B.
Edin Višća (Foto: D. S./Klix.ba)
Edin Višća (Foto: D. S./Klix.ba)
Nekoliko reprezentativaca BiH danas se družilo s građanima Sarajeva u sklopu dogašaja "Najbolji s najboljima" koje je organizovao Centrotours, a neki od njih su se obratili medijima. Među njima je bio nogometaš Bašakšehira Edin Višća koji iza sebe ima odličnu sezonu.

Bašakšehir je pružao dobre partije, ali je titula u prvenstvu Turske ipak pripala Galatasarayu koji je imao dva boda više.

"Cilj je bila titula, ali nismo uspjeli jer smo završili drugi na tabeli. Ipak mislim da možemo biti zadovoljni sezonom u kojoj smo se borili s velikim klubom kao što je Galatasaray. Zaista je bilo jako teško, pred kraj prvenstva smo imali i povreda. Prezadovoljan sam svojim igrama, najbitnije je da sam zdrav i sada sam tu za reprezentaciju", izjavio je Višća.

Sada ga očekuju nastupi za reprezentaciju BiH u kojoj je izuzetno važna karika.

"Želim da napravimo dobar rezultat prije svega protiv Finske, a onda idemo u Italiju da se nadigravamo. Atmosfera je odlična u reprezentaciji, to se vidi na zalaganju igrača tokom utakmice. Dobar smo kolektiv, nadam se da će ovo biti naše kvalifikacije", rekao je sjajni nogometaš.

Naglasio je da je ekipi važna podrška navijača i cijele države.

"Malo je hladno, ali su navijači i Centrotours uvijek uz nas. To je najvažnije, tada se osjećamo bolje i sigurnije. Kad imamo podršku navijača i države, lakše je izaći na teren i igrati", završio je Višća.

Zmajevi 8. juna igraju protiv Finske u gostima, a tri dana kasnije će gostovati Italiji.