Turska Super liga
53

Višća i Bajić strijelci u novoj pobjedi Bašakšehira za ostanak na liderskoj poziciji

Piše: K. H.
Ekipa Bašakšehira upisala je važnu pobjedu u susretu 13. kola turske Superlige na gostovanju kod Goztepea rezultatom 2:0, a strijeci za pobjedu ove ekipe bili su Edin Višća i Riad Bajić.

Igrači trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli od prve minute su ofanzivno krenuli prema golu domaćih, a do im se isplatilo već u osmoj minuti kada Titi ruši Bajića u svom kaznenom prostoru, a sudija Yildirim pokazuje na bijelu tačku.

Siguran realizator bio je Edin Višća koji je postigao četvrti pogodak u sezoni. Nakon toga su gostujući igrači igrali nešto agresivnije, dobili su čak tri žuta kartona u periodu između 15. i 25. minute, a s minimalnom prednošću završeno je prvo poluvrijeme.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 73. minuti kada bh. napadač Riad Bajić postiže četvrti pogodak u sezoni i asistenciju Mossoroa pretvara u pogodak za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom, Bašakšehir je ostao lider turske Super lige sa 30 osvojenih bodova, pet više od drugoplasirane Kašimapaše i šest više od aktuelnog prvaka Galatasarayja.

Tabela: