Napadaju titulu
38

Višća i Bajić dobili veliko pojačanje, Brazilac Robinho potpisao za Bašakšehir

Klix.ba
Ekipa Bašakšehira dovela je u svoje redove nekada veliki zvijezdu svjetskog nogometa, Brazilca Robinha, koji bi trebao biti veliko pojačanje u pohodu ovog kluba na titulu prvaka.

Bašakšehir se trenutno nalazi na prvom mjestu turske Superlige sa 35 osvojenih bodova, šest više od drugoplasiranih Trabzonspora, Yeni Malatyaspora, Kašimpaše i Galatasarayja. Bešiktaš je tek na sedmom mjestu sa 26 bodova, a najveće razočarenje svakako da je Fenerbahče koji se nalazi u zoni ispadanja i ima samo 16 bodova.

S dolaskom Robinha koji je prije Bašakšehira igrao u Sivassporu, Bašakšehir će biti prvi kandidat za titulu prvaka, a ovaj Brazilac u ovoj sezoni na 16 utakmica postigao je osam pogodaka i upisao je dvije asistencije.

On će se tako pridružiti bh. igračima Edinu Višći i Riadu Bajiću koji nose dres ovog kluba i svakako da će biti veliko pojačanje.

Robinho je u dosadašnjoj karijeri nosio dres Santosa, Real Madrida, Manchester Cityja, Milana, kineskog Guangzhoua, Atletico Mineira i pomenutog Sivasspora.

On će u januaru napuniti 35. godinu. Za reprezentaciju Brazila Robinho je odigrao 100 utakmica i postigao je 28 pogodaka.