Gadno se prevarili
35

Viralne scene s Wembleya: Navijači Uniteda utučeni krenuli sa stadiona pa trčali nazad zbog VAR-a

D. P.
Ipak, nije im bio dozvoljen ulazak (Foto: Screenshot)
Ipak, nije im bio dozvoljen ulazak (Foto: Screenshot)
Nogometaši Manchester Uniteda nakon potpuno nevjerovatnog raspleta izborili su finale FA Cupa preko drugoligaša Coventryja, a u samom finišu trosatne utakmice snimljene su vrlo interesantne scene ispred Wembleya.

Manchester United je rezultatom 3:0 vodio protiv ekipe iz nižeg ranga, ali je primio tri kasna pogotka i duel je otišao u produžetke. Navijači Manchester Uniteda mislili su da je ekipa ispala iz kupa nakon što je primila gol u 121. minuti u produžecima.

Bio je to pogodak Vcitora Torpa za vodstvo Coventryja rezultatom 4:3, a tada su nezadovoljni navijači Uniteda već počeli u velikom broju napustili Wembley.

No, nakon nekog vremena i dugotrajnog slavlja igrača i navijača Coventryja, VAR je intervenisao i poništio gol, a utakmica je otišla u penal-raspucavanje.

S vrha tribina Wembleya snimljene su scene koje su brzo postale viralne, a prikazuju nezadovoljne navijače Manchester Uniteda koji izlaze s tribina misleći da su ispali iz kupa, no onda se vraćaju u trku kako bi ispratili jedanaesterce.

Na videosnimku se vide stotine navijača koji se okreću natrag ka Wembleyu i trče kako bi stigli na jedanaesterce. Ipak, malo je vjerovatno da je navijačima, koji su napustili stadion, bilo dozvoljeno da se vrate, tako da su najvjerovatnije propustili izvođenje jedanaesteraca nakon kojeg je United izborio finale FA Cupa protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

[TWITTER]1782341993160442059[/TWITTER]

Podsjetimo, City je dan ranije golom Bernarda Silve u samoj završnici utakmice savladao Chelsea i tako još jednom izborio finale najstarijeg nogometnog takmičenja na svijetu.