Nogomet
0

Vinko Marinović: Velika čast i obaveza je voditi Zrinjski

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Bez mnogo razmišljanja pristao je Vinko Marinović na dolazak u Mostar.

Preuzeo je Zrinjski, ostavivši banjalučki Borac sa kojim je uprskos besparici izborio peto mjesto na tabeli Premijer lige BiH, te poufinale Kupa BiH do kojega je dobacio preko favorizovanog Sarajeva. Danas je Marinović i službeno predstavljen u klupskim prostorijama Pod Bijelim brijegom.

“Želja mi je napredovati u trenerskoj karijeri, a dolazak u Zrinjski shvatio sam kao korak naprijed zbog čega sam ponajviše odlučio napustiti Borac. Odluka nije bila jednostavna, ali u sportu je uvijek tako – nikad se ne zna šta nosi sutrašnji dan“, rekao je Marinović, koji će asistente birati iz omladinske škole Zrinjskog.

“Nemamo puno vremena, pred nama je devet mečeva već u mjesecu aprilu u kojima moramo biti na željenom nivou. Prihvatio sam veliku odgovornost. Znam da se od mene očekuju velike stvari. Zrinjski je veliki klub i meni je velika čast i priznanje, ali i ujedno velika obaveza raditi ovdje. Kao trener ću dati svoj maksimum da zaigramo što bolje i ostvarimo što bolje rezultate“, dodao je Marinović, uz opasku da će vodeći Zrinjski voditi i najbolje bh. igrače u ovom trenutku s obzirom da se radi o aktualnom prvaku naše zemlje.