Preuzima FK Sarajevo
15

Vinko Marinović pismom raskinuo saradnju s Nogometnim savezom BiH

N. K.
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dosadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović danas je u Nogometni savez BiH poslao pismo u vezi s njegovim daljnjim angažmanom na poziciji koju je obnašao.
Naime, Marinović je u pismu obavijestio NS BiH da jednostrano raskida ugovor o saradnji.

Izvršni odbor NS BiH će na svojoj narednoj sjednici, a u skladu s propisanom procedurom, razriješiti stručni štab ove selekcije.

Otklonjena je tako i posljednja prepreka da Marinović zvanično preuzme klupu FK Sarajevo, o čemu smo već ranije i pisali.

Inače, Marinović je bio selektor mlade reprezentacije BiH od marta 2017. godine. Nakon nešto lošijeg starta u kvalifikacijama i poraza od Švicarske i Rumunije na domaćem terenu, upisao je pet vezanih pobjeda i došao do odlične prilike da izbori prvi plasman mlade reprezentacije na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Pobjede protiv Portugala (3:1), Velsa (0:4, 1:0) i Švicarske (3:0) posebno su dobro odjeknule u bh. nogometnoj javnosti, ali gostovanja u Rumuniji (0:2) i Portugalu (2:4) raspršila su snove mladih Zmajeva.

Počeo je Marinović dobro i novi ciklus kvalifikacija. Slavili smo protiv Moldavije ubjedljivo (4:0) i remizirali s favorizovanom Belgijom (0:0), a potom upisali dva poraza, od Njemačke (0:2) i na gostovanju kod Velsa (0:1).