Nogomet
0

Vinko Marinović: Ne smije nas zavarati pobjeda ostvarena u srijedu

Piše: A. D.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Trijumf Borca na Koševu ostvaren u srijedu odjeknuo je u cijeloj državi.

Klub koji je u posljednjih godinu dana u finansijskim problemima i koji se zbog toga okrenuo mladim igračima stasalim u vlastitom dvorištu pobijedio je u odličnom ambijentu moćno Sarajevo koje je tokom zime angažovalo niz kvalitetnih pojačanja.

Prilika za novo dokazivanje mladom timu Vinka Marinovića je novi meč na istom stadionu protiv istog protivnika, s tim što će ovog puta igrati za bodove.

"Utakmice protiv Sarajeva su odlična prilika za naše mlade igrače da osjete kako je igrati protiv super kvalitetnih protivnika u odličnom ambijentu. Iskreno se nadam da će i ovaj put biti požrtvovani i borbeni kao u srijedu na kup utakmici. S obzirom na to da nas u srijedu čeka utakmica Kupa protiv Sarajeva sigurno ćemo na sutrašnjem meču uraditi neke rokade u timu“, najavio je trener Marinović.

"Ostvarili smo veliku prednost pred revanš u Banjoj Luci, ali daleko od toga da smo već u polufinalu. Ne smije nas zavarati pobjeda ostvarena u srijedu“, dodao je Marinović.

Na sutrašnjoj utakmici pravo nastupa nema Uglješa Radinović, dok se u tim vraćaju Miloš Žeravica, Ajdin Redžić i Stefan Dujaković.