Nakon poraza
2

Vinko Marinović: Imali smo loših trenutaka, a Rumunija je to iskoristila

Piše: E. M.
Vinko Marinović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon današnjeg poraza od Rumunije u sklopu kvalifikacija za Euro koje će se odigrati u Italiji i San Marinu, selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović je u izjavi za medije kazao kako je našoj reprezentaciji nedostajalo sreće.

Marinović se složio s novinarima da je u današnjoj utakmici bilo i dobrih i loših trenutaka naše reprezentacije, ali da su se loši dogodili u prelomnim periodima što je Rumunija iskoristila.

"Oni su sve to znali kazniti, a poslije toga smo imali i crveni karton i zaista je bilo teško igrati. Imali smo dvije šanse, ali nismo imali sreće da dođemo do tog gola", dodao je Marinović.

Mladim reprezentativcima danas je falilo discipline zbog čega su kažnjeni sa žutim i crvenim kartonima, a selektor je dodao da se ne smiju nedisciplinovano ponašati na terenu te da će im takve poruke biti upućene.

"Moramo težiti da imamo neki napredak jer i naredna utakmica protiv Portugala će biti izuzetno teška. U periodu smo kada imamo teške utakmice, ali mi moramo raditi i sigurno je da ćemo tražiti rješenja da poboljšamo igru", izjavio je Marinović.

Na kraju je zaključio da je Rumunija danas bila izuzetno kvalitetna ekipa sa dobrim igračima, ali da su našem timu falili Hadžiahmetović i Redžić koji bi trebali biti spremni za narednu utakmicu.