10 godina u FK Sarajevo
130

Vincentu Tanu uručena Plaketa Grada Sarajeva za doprinos sportu

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Jednom od vlasnika upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Vincentu Tanu danas je uručena Plaketa Grada Sarajeva.
Grad Sarajevo je ovu nagradu dodijelio Tanu prošle godine za doprinos razvoju Grada Sarajeva u sportu, a danas mu je ona i zvanično uručena.

Tanu je ovo priznanje uručio drugi vlasnik upravljačkih prava i predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić.

Podsjetimo, ranije su uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima poželjeli dobrodošlicu Tanu defileom na Koševu sa riječima "Dobrodošao kući Amidža", te pozdravili Sultana Abdullaha koji je došao s Tanom riječima "Dobrodošli u Sarajevo".

Hamza Ćataković je ispred Prvog tima uručio prigodne poklone gostima a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je Tan pružao mladim talentima u zadnjih 10 godina riječima:

"Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem predsjedniku želimo dati obećanje - učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom predsjedniče i Tan", te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu.

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, trening centar "Butmir" i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnaživanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH.

Podsjetimo, Tan je prisutan u klubu s Koševa još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava FK Sarajevo i razvoj nogometa u našoj zemlji.