Nogomet
3

Vincent Tan o minusima Cardiff Cityja: Za pet godina nikome ništa neće dugovati

Klix.ba
Vincent Tan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vincent Tan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Malezijski biznismen Vincent Tan vlasnik je tri evropska kluba: FK Sarajevo, Kortrijka i Cardiff Cityja. Od ovih klubova najveći dug iz ranijeg perioda ima Cardiff, a Tan se obavezao da će klupske finansije potpuno rasteretiti svih minusa.

Britanski mediji pišu da se u posljednje vrijeme Tan distancirao od fudbala, ali da se sada vratio u Veliku Britaniju s važnom objavom.

On je nedavno istakao da će potpuno sanirati Cardiffov dug. Dodao je da za pet godina Cardiff nikome ništa neće dugovati.

U razgovoru s grupom navijača Cardiffa, Tan je rekao da je već povukao jedan finansijski potez. Dug od 68 miliona funti već je pretvorio u dionički kapital.

U narednom periodu preostaje da se Cardiff riješi duga od 40 miliona funti. Tan je obećao da će u svakoj od narednih sezona smanjivati dug za osam miliona funti. Po računici to bi značilo da za pet godina klub neće dugovati ništa.

Iako su ga pojedini navijači smatrali kontroverznim biznismenom, većina njih sada je s odobravanjem reagovala na Tanov potez.