"To je prenapuhano"
2

Villas-Boas: Ne tražim osvetu protiv Chelseaja

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Najzanimljivija utakmica 8. kola engleskog nogometnog prvenstva ovog će se vikenda odigrati na White Hart Laneu gdje će Tottenham ugostiti Chelsea.

Pored činjenice da je to gradski derbi, dodatan začin susretu daje činjenica da je menadžer "spursa" Andre Villas-Boas, koji je početkom martasmijenjen s klupe Chelseaja, nakon čega su plave "bluze" pod vodstvom Roberta Di Mattea došle do naslova u Ligi prvaka i FA Cupu.

"Ovo nije lična stvar. To je prenapuhano. Ova utakmica neće odlučiti sudbine obiju ekipa u Premierligi jer će nakon nje obje ekipe odigrati još 30 utakmica. Ova utakmica ne donosi nam trofej nego samo tri boda", rekao je Villas-Boas, koji ipak smatra da njegov tim ima poseban motiv u ogledu protiv premierligaškog lidera izuzev gradskog rivaliteta.

"To je ekipa koja nam je uskratila nastup u Ligi prvaka, to je ekipa koja nam je uskratila igranje u finalu FA Cupa prošle sezone. Tako na kraju zasigurno imamo sastojke za, nadam se, spektakularan susret. Nikad ne znate kako će se utakmica razvijati, ali dobra igra zasigurno bi nas odvela bliže vrhu, a to je ono što želimo."

Chelsea je uz Manchester City jedina neporažena premierligaška ekipa u sedam dosadašnjih kola, dok Tottenham u derbi ulazi s nizom od četiri vezane ligaške pobjede.