Divi mu se i menadžer poraženih
0

Villas-Boas: Bale je najbolji igrač Premierlige

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Nakon što je postigao svoj drugi, ujedno i pobjednički pogodak na utakmici protiv West Hama u sklopu 27. kola engleskog prvenstva, menadžer Tottenhama Andre Villas-Boas okarakterisao je Garetha Balea kao najboljeg igrača Premierlige.

Tottenham je u londonskom derbiju savladao West Ham na Upton parku 3-2 sjajnim golom Balea u 90. minuti. Bio je to Baleu drugi gol na susretu, 15. ove sezone u Premierligi, te osmi u posljednjih šest utakmica.

Gol vrijedan tri boda brzonogi Velšanin postigao je udarcem s 25 metara u rašlje nemoćnog Jussija Jääskeläinena koji je dotad bio najbolji pojedinac "čekićara".

"Mislim da je zaslužio nagradu za najboljeg igrača godine u Premierligi. On je takav talent, a ove smo ga sezone vidjeli na potpuno drugom nivou igre od ostalih, posebno veznjaka", rekao je Villas-Boas nakon velike i vrijedne pobjede "spursa", kojom su s četvrtog skočili na treće mjesto prvenstvene tabele.

Menadžer West Hama složio se s konstatacijom portugalskog stručnjaka, iako je njegova ekipa pretrpjela težak udarac.

"Trenutno niko ne pridonosi više nekom klubu od Balea. Ne radi se samo o golovima, već o cjelokupnoj igri. Neovisno što sam menadžer West Hama, jednostavno se moram diviti takvom pogotku", zaključio je Sam Allardyce.