Uporedio ga s Ronaldom
0

Villas-Boas: Ako želimo zadržati Balea moramo izboriti Ligu prvaka

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji nogometaš Tottenhama, 23-godišnji Gareth Bale, nadolazećeg prijelaznog roka će ponovo biti meta brojnih svjetskih uglednih klubova.

Najviše se njegovo ime spominje u kontekstu transfera u Real Madrid, a iako sam Velšanin ističe kako je sretan životom na White Hart Laneu, menadžer Andre Villas-Boas svjestan je kako će ga biti skoro nemoguće zadržati ne izbore li "spursi" Ligu prvaka.

"Liga prvaka je ključ. To je takmičenje u kojem većina klubova žele biti i u kojem većina igrača želi igrati. Nadam se da će nam plasman u Ligu prvaka pomoći da privučemo bolje igrače i da zadržimo svoje najbolje igrače", rekao je Villas-Boas, koji se nije libio Balea uporediti s Cristianom Ronaldom.

"Može se vidjeti sličnost između njih dvojice. Obojica su iznimno tehnički potkovani i iznimno brzi i snažni. Zanimljivo je vidjeti njihovu usporedbu. Odrasli su kao napadači, ali su postali krilni igrači. Ronaldo sada ima 28 godina i toliko je toga postigao u karijeri i primjer je Garethu za ono što on može postići".

Bale je ove sezone dao 11 golova u Premierligi i upisao četiri asistencije u ukupno 21 nastupu, a Transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 42 miliona eura.