Nogomet
15

Villarreal sa 3:0 srušio Atletico na El Madrigalu

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Villarreal je nadigrao Atletico Madrid u posljednjem susretu 15. kola španske La Lige rezultatom 3:0.

U veoma zanimljivom susretu na El Madrigalu domaćin je uspio slaviti, iako je rezultat mogao biti i drugačiji da na golu Villarreala nije stajao raspoloženi Asenjo.

Prvu priliku na meču imao je Villarreal u 13. minuti kada je Dos Santos bio u prilici, ali je jedan od odbrambenih igrača Atletica skrenuo loptu u korner nakon Meksikančevog šuta s vrha kaznenog prostora.

Odbrana Jorgandžija je katastrofalno pogriješila u 28. minuti što je iskoristio trigueros i rutinski matirao Oblaka za 1:0. Samo dvije minute kasnije Asenjo je odlično intervenisao nakon Griezmannovog šuta i odbio loptu u korner.

U 38. minuti Žuta podmornica je povela sa 2:0. Bruno je uposlio Pata koji ubacuje loptu u peterac, Oblaku je lopta ispala iz ruke i došla do Dos Santosa koji prvo pogađa stativu, a potom iz drugog pokušaja ubacuje loptu u praznu mrežu.

Nakon gola povrijeđenog Oblaka je zamijenio Moya, a do kraja susreta Atletico je pokušao doći barem do počasnog gola, ali je odbrana Villarreala na čelu sa sigurnim Asenjom odbila sve napade gostiju iz Madrida.

Posljednji gol na meču pao je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena, kada je N'Diaye asistirao Sorianu koji treći put trese Atleticovu mrežu u 90+3. minusti za konačnih 3:0.