La Liga
6

Villarreal rutinski slavio protiv Las Palmasa

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Villarreala slavila je u prvoj utakmici nedjeljnog programa 9. kola španske La Lige protiv Las Palmasa rezultatom 4:0.

Las Palmas je u prvom poluvremenu bio bolji protivnik od Žute podmornice, a nekoliko odličnih situacija koje su imali pred golom domaćina nisu iskoristili na najbolji način, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Već na startu drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti, napadač Villarreala Bakambu postiže gol za 1:0 i svoju ekipu dovodi u prednost, a pitanje pobjednika riješeno je u 65.. minuti kada Mario Gaspar udarem ivice kaznenog prostora dovodi svoju ekipu u kapitalnu prednost od 2:0.

Do kraja susreta gledaoci na El Madrigalu vidjeli su još dva pogotka. Navarro je u 67. minuti postigao autogol i doveo Villarreal u prednost od 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Sansone u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon devet odigranih utakmica Villarreal na svom kontu ima 16 bodova i nalazi se na petoj poziciji, dok je Las Palmas na 18. mjestu i nakon devet kola ima šest bodova.

Tabela: