Grupe A, B i C
17

Evropska liga / Villarreal nadigrao Astanu, Braga slavila kod Hoffenheima, Partizan uzeo bod u Bernu

Piše: E. B.
Hoffenheim - Braga (Foto: EPA-EFE)
Danas je počelo prvo kolo Evropske lige za sezonu 2017/2018. U grupama A, B i C ukupno je na šest utakmica postignuto 14 pogodaka.

Na terenu su bila petorica reprezentativaca BiH, a zanimljivo je da njihove ekipe nisu uspjele zabilježiti niti jednu pobjedu.

Astana je u grupi A gostovala kod Villarreala i doživjela je poraz na El Madrigalu. Sansone je doveo Žutu podmornicu u vodstvo u 16. minuti, a Logvninenko je u 68. minuti poravnao rezultat za 1:1. Novo vodstvo Villarrealu donio je Bakambu u 75. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Čerišev u 78. minuti. Marin Aničić i Srđan Grahovac su odigrali svih 90 minuta u redovima gostiju, a Aničić je požutio u 71. minuti.

U istoj grupi Maccabi Tel Aviv je u gostima u Pragu poražen od Slavije s minimalnih 1:0. Odlčujući pogodak postigao je Necid u 12. minuti. Tino Sven Sušić je odigrao svih 90 minuta u redovima poražene ekipe.

Basaksehir je dočekao Ludogorec u grupi C, a susret je završen bez pogodaka. Edin Višća je odigrao čitav susret u redovima domaće ekipe.

Drugi meč grupe C odigrali su Hoffenheim i Braga, a gosti su odnijeli sva tri boda iz Sinsheima. Wagner je doveo Hoffenheim u vodstvo u 24. minuti, a preokret gostima donijeli su Teixeira u 45+1. i Sousa u 50. minuti susreta. Ermin Bičakčić je odigrao prvih 45 minuta susreta u dresu Hoffenheima.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti remi Young Boysa i Partizana u Bernu- Fassnacht je pogodio za domaću ekipu, dok je za crno-bijele strijelac bio Janković.

Grupa A

Villarreal - Astana 3:1 Slavia - Maccabi TA 1:0

Tabela:

Grupa B

Dynamo Kijev - Skenderbeu 3:1 Young Boys - Partizan 1:1

Tabela:

Grupa C

Basaksehir - Ludogorec 0:0 Hoffenheim - Braga 1:2

Tabela: