Nogomet
12

Villarreal "gušio" Barcu, a onda se ukazao Messi i izvukao bod

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U derbiju 17. kola La Lige Villarreal je na svom El Madrigalu remizirao sa Barcelonom (1:1).

Barcelona je bila na rubu poraza koji bi bio ogroman korak unazad u borbi za titulu. A s obzirom da Real Madrid ima pet bodova viša i utakmicu manje, ni bod nije za velikog slavlja. Međutim, slavit će se jer Barca ga je izvukla u finišu. Ovo je deseti uzastopni meč bez poraza u ligi za Barcu, dok je Villarreal upisao četvrti vezani meč bez ligaškog poraza.

Villarreal je od starta utakmice pokazao da Barceloni neće biti nimalo lako na El Madrigalu, a goste su uzdrmale dvije odlične šanse Jonathana dos Santosa u devetoj i 13. minuti. Potom je u 24. minuti Neymar zaprijetio na drugoj strani, ali rezultat se nije mijenjao.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Messi koji je šutirao glavom u 43. minuti. No, Asenjo je odbranio njegov udarac.

Žuta podmornica je fenomenalno otvorila drugo poluvrijeme. Pato je uposlio Sansonea, a ovaj izuzetno preciznim udarcem u 49. minuti pogodio za 1:0.

Kako se primicao kraj meča Barcelona je sve više prijetila. Najbliži je bio Messi u 73. minuti kada je pogodio stativu, a u međuvremenu Barca je tražila i penal koji nije dosuđen.

Kada se činilo da će Barca pasti, ukazao se Messi. Genijalni Argentinac pogodio je iz slobodnog udarca u 90. minuti. Sa oko 17 metara šutirao je u golmanovu stranu tačno tamo gdje se sastaju prečka i stativa.

U sudijskoj nadoknadi Villarreal je ostao sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Jaume Costa. Na kraju je ostalo 1:1.

Tabela: