Nakon rasprave na terenu
0

Vilanova: Svađa Messija i Ville je znak da je ekipa živa

Totalsport
Nogometaši Barcelone teškom su mukom pobijedili Granadu (2-0) u 5. kolu Primere, a španske je medije uzbunila i svađa Lionela Messija i Davida Ville.

Dvojica su igrača katalonskog diva vodila glasnu raspravu nakon jednog neuspješnog napada, posebno je ljut bio Messi koji se razmahao rukama, ali Barcelonin trener Tito Vilanova nije poslije utakmice želio pridavati veliku pažnju tom "incidentu".

"Ko god igra nogomet, zna da su takve rasprave normalna stvar, dio utakmice. Takvi su događaji znak da je ekipa živa", rekao je Vilanova, a i sam Messi je nakon dvoboja umirio strasti.

"Nemojte tražiti probleme tamo gdje ih nema. Villa i ja se slažemo vrlo dobro, a rasprava je uobičajena stvar tokom utakmice", poručio je argentinski nogometaš.

Barcelona je, podsjetimo, tek u 87. minuti slomila otpor Granade pogotkom Xavija, a do kraja je još Borja Gomez zabio autogol za konačnih 2-0.

"Važno je samo da imamo maksimalnih 15 bodova poslije pet kola. Ključno je bilo postići prvi pogodak koji bi pomogao da Granada počne igrati otvorenije. Uprkos svemu, mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu u subotu". kazao je Vilanova.