Praijateljska utakmica s HSV-om
9

Vilanova krenuo pobjedom na klupi Barcelone

Totalsport
Tito Vilanova startao je pobjedom kao glavni trener na klupi španskog nogometnog diva Barcelone. Katalonska ekipa je u prijateljskoj utakmici u Hamburgu s 2-1 bila bolja od domaćina HSV-a.

Barcelona je kontrolirala veći dio utakmice, te golovima Danija Alvesa i 18-godišnjeg Gerarda Deuloufeua iz prvog poluvremena slavila protiv njemačkog Bundesligaša HSV-a, za koji je jedini pogodak postigao Tolgay Arslan.

Povela je Barcelona već u 5. minuti nakon što je Brazilac sjajnim udarcem zakucao loptu u gornji dio gola. Golman HSV-a, Rene Adler, nije imao ama baš nikakvih šansi odbraniti njegov udarac. Svega 15-ak minuta kasnije HSV dolazi do izjednačenja nakon dosta ležerne igre katalonske ekipe. Najprije je Pinto odbranio udarac Korejca Mina, ali je na odbijenu loptu natrčao Arslan i zabio za 1-1.

Osam minuta prije kraja prvih 45 minuta Barcelona je postigla, pokazalo se, pobjednički pogodak, a autor istog bio je mlada zvijezda španske U19 reprezentacije Deulofeu. Adler je odbranio udarac Ibrahima Affelaya, ali je na odbijenu loptu natrčao Deulofeu i zabio za 2-1.

Na poluvremenu su oba trenera mijenjala (Vilanova devet igrača, Thorsten Fink sedam), a Barcelona je do kraja utakmice zadržavanjem lopte u svom posjedu sačuvala pobjedu na početku svojih priprema za novu sezonu.

Recimo i da najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi nije nastupio, jer je na treningu dan ranije zaradio lakšu povredu lista desne noge. Neigranje omalenog Argentinca uštedjelo je domaćinu 400 hiljada eura koliko je trebao platiti za pojavljivanje Messija u sastavu. HSV je ugostio katalonsku ekipu u čast proslave 125. godišnjice kluba.

 Prijateljske:

HSV - Barcelona 1-2 (Arslan 20 / Dani Alves 5, Deulofeu 37)