Nogomet
0

Vieira počeo da trenira

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten francuske nogometne reprezentacije Patrick Vieira, znatno brže nego što se očekivalo, sanirao je povredu butnog mišića i u petak je ponovo počeo da trenira sa saigračima iz državnog tima, objavili su mediji u Parizu.

Vieira se, podsjećaju francuski novinari, povrijedio na treningu uoči prve pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj protiv Ekvadora i prve prognoze ljekara najavljive su da on sigurno neće moći da igra na šampionatu "starog kontinenta".

Butni mišić mučio je 31-godišnjeg igrača sredine terena tokom cijele protekle sezone, pa je selekotor Francuske Raymond Domenech na pripreme odmah pozvao Metjua Flaminija, kao zamjenu za iskusnog asa.

Prvotimac Intera iz Milana iznenadio je u petak ujutru saigrače i bez većih problema odradio trening.

Francuski novinari tvrde da će Vieira propustiti prvu utakmicu na prvenstvu protiv Rumunije, koja je na programu 9. juna, a da će četiri dana kasnije sigurno igrati protiv Holandije. U "C" grupi takmiči se još aktuelni svjetski prvak Italija.

Sa 105 odigranih mečeva u dresu "tricolora" Vieira je jedan od najiskusnijih francuskih nogometaša. Za državni tim više utakmica od njega odigrali su samo Lilian Thyram (140), Marcel Desailly (116) i Zinedin Zidan (108).