{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vidoviti" mačor predviđa pobjedu Rusije, a lemur i ajkula Saudijske Arabije

Klix.ba
14.6.2018. u 11:32
136
58
"Vidoviti" mačor predviđa pobjedu Rusije, a lemur i ajkula Saudijske Arabije
136
Današnjom utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije počinje 21. po redu Svjetsko nogometno prvenstvo.
Kao što je uobičajeno, razne "vidovite" životinje su do sada prognozirale pobjednike utakmica mundijala, a najpoznatija je sigurno bila hobotnica Paul.

Za "prognoze" utakmica u Rusiji zaduženi su mačor Ahil i lemur Spartak, a već u prvoj utakmici dobili smo oprečne rezultate.

Mačor Ahil, koji je prošle godine na Kupu konfederacija bio prilično uspješan u prognozama, je u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu prognozirao pobjedu domaćina turnira. Ispred njega su bila postavljena dva tanjira hrane, jedan označen zastavom Rusije, a drugi zastavom Saudijske Arabije.

Nakon što je oklijevao pri izboru, na kraju se odlučio za rusku posudu, a za nagradu je potom obučen u ruski dres.

Za razliku od Ahila, lemur Spartak u zoološkom vrtu u Jekaterinburgu je prognozirao pobjedu Saudijske Arabije. On je također spušten između dvije zdjele s hranom i odmah je otišao do one označene zastavicom Saudijske Arabije.

Sa Spartakovim "mišljenjem" se slaže i neimenovana ajkula na Tajlandu. Vlasnici zoološkog vrta u Chiang Maiju su u akvarij postavili dva mamca sa zastavama Rusije i Saudijske Arabije, a ajkula je izabrala krenuti na ovaj drugi navedeni.

Utakmica između Rusije i Saudijske Arabije počinje u 17 sati na stadionu Lužniki
u Moskvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: