Džekin agent
0

"Vidjet ćemo šta će biti u ponedjeljak"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Dieter Hoeness, sportski direktor njemačkog prvoligaša Wolfsburga, tvrdi da ga nimalo ne uznemiravaju glasine da je njegov napadač Edin Džeko korak do prelaska u redove Manchester Cityja.

Poznato je da bosanskohercegovački nogometaš u ugovoru ima klauzulu po kojoj može otići ukoliko zainteresirani kupac do 31. maja priloži bankovne garancije na iznos od 40 miliona eura. Nakon toga datuma Wolfsburg može mijenjati visinu odštete za 24-godišnjeg napadača kojeg lovi velik broj evropskih klubova.

Hoeness tvrdi da mu je situacija kakvu sada ima oko Džeke dobro poznata i da ga ne plaši mogućnost da neko do ponedjeljka ponudi 40 miliona eura.

"Već sam bio u ovakvoj situaciji 2001. godine kad sam radio u Herthi. Tada je Marko Rehmer mogao otići za 15 miliona maraka i Arsenal je bio vrlo zainteresovan za posao. Istina je da je Džekina važnost za Wolfsburg veća nego što je bila Rehmerova za Herthu. Ostaje mi da se skoncentrišem na stvari koje mogu promijeniti, a u Džekinom slučaju moram sačuvati mir", kazao je Hoeness za Wolfsburger Allgemeine.

Džekin agent Alen Augustinović je, pak, u izjavi za Soccernet bio vrlo kratak:

"Jedino vam mogu reći da Džekina klauzula u ugovoru istječe u ponedjeljak i tada ćemo vidjeti šta će se dogoditi."

Podsjetimo, Džeko je s 22 pogotka bio najbolji strijelac Bundeslige u nedavno završenoj sezoni.