Legenda otkrila
31

Vidić: Svima je pomogla Ronaldova reakcija kada je Ferguson prvi put viknuo na njega

Klix.ba
Ronaldo i Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo i Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić podsjetio je na prve dane Cristiana Ronalda u engleskom klubu, a posebno je istakao trenutak kada je tadašnji menadžer Sir Alex Ferguson vikao na portugalskog ofanzivca.

Vidić je u razgovoru za podcast League od Legends otkrio da je Ronaldova sklonost da postane emotivan nakon kritika pomogla Fergusonu i njegovim igračima da shvate kako to nije najučinkovitiji način da se iz njega izvuče ono najbolje.

"Mislim da Ronaldo nije bio sretan kada je Sir Alex viknuo na njega. Na početku je jednom nešto rekao Ronaldu, ali on je to prihvatio veoma emotivno. On je to shvatio lično, ali bio je vrlo mlad. Imao je 20 godina. Shvatili smo, čak i ja, da mu ne treba ništa reći sljedeći put kada uradi nešto loše. Bolje je da mu ne kažete jer će u suprotnom biti previše emotivan i neće vam pomoći da budete bolji", rekao je Vidić.

Podsjetimo, 18-godišnji Ronaldo je stigao na Old Trafford iz Sportinga 2003. godine. Proveo je šest trofejnih sezona u klubu pod vodstvom legendarnog Fergusona. Portugalac je za to vrijeme osvojio tri Premiershipa i Ligu prvaka.

Inače, Ronaldo se vraća u akciju u današnjoj utakmici Juventusa protiv Fiorentine u Seriji A.