Savjet legende
4

Vidić ponudio rješenje za Maguireove očajne partije u dresu Uniteda

E. B.
Navijači Manchester Uniteda su ogorčeni očajnim partijama koje pruža Harry Maguire i njega smatraju glavnim krivcem za loše rezultate ove sezone.

Legendarni kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić kaže kako ima rješenje za to.

Vidić, koji je dres Uniteda nosio od 2006. do 2014. godine, je u razgovoru za The Athletic pojasnio da se sa Maguireom treba postupati oprezno.

"Svaki igrač ima problema sa formom tokom karijere. Imao sam i ja. Jasno je da Maguire nije na svom nivou ove sezone. Kako da izađe iz krize? Mislim da je bitna stvar da on ne treba igrati svaku utakmicu jer mora vratiti samopouzdanje", rekao je Vidić a potom pojasnio kako će to Maguireu poći za rukom.

"Trener ga treba stavljati da igra u lakšim utakmicama i ne dati mu minutažu u teškim. Igrač se mora najprije osjetiti moćno na terenu, tako će vratiti samopouzdanje. Teško mu je igrati u ovom trenutku kada osjeti ogroman pritisak, ljudi jedva čekaju da on pogriješi", pojasnio je Vidić.

Vidić je dodao da čak i sam Maguire mora zatražiti od trenera Ralfa Rangnicka da ga poštedi u pojedinim mečevima.

"Ne vidim problem u tome da on dođe i kaže treneru da mu treba odmor jer se ne osjeća dobro na terenu. Trebao bi mu zatražiti poštedu nekoliko sedmica da se dozove i vrati na teren jači", poručio je Vidić.