Nogomet
6

Vidić: Manchester United će se vratiti

Totalsport
Nemanja Vidić
Nemanja Vidić
Kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić opisao je nedjeljni derbi protiv Manchester Cityja "užasnim", ali je uvjeren da će se njegova ekipa vratiti još jača.

Podsjećamo, United je na Etihadu od Cityja u sklopu 5. kola engleskog nogometnog prvenstva poražen s 4-1, a nakon takvog poraza na velikom se udaru kritika našao novi menadžer David Moyes.

"To je užasan način da se izgubi derbi-utakmica. To boli. Vjerujte mi, niko se toga neće željeti sjetiti. Bez obzira gubili li dalje ili dobijali uvijek će se vraćati na pitanje. Da li je menadžer dobar. Da li su igrači dobri?", rekao je Vidić za Sky Sports.

"Ovaj poraz boli, ali najvažnija je stvar ona koju je novi menadžer rekao i što je stari menadžer govorio, da se morate vratiti i pobijediti sljedeću utakmicu. Ne smijemo biti tužni i žaliti sami sebe. Ne možemo sebi to priuštiti. Moramo ostati vjerni sebi, popraviti neke stvari i pobijediti".

Utakmica u kojoj će Manchester United pokušati isprati gorak okus teškog poraza od Cityja je ona u srijedu u 3. kolu Liga kupa protiv vječitog rivala Liverpoola.