Nogomet
0

Victor Valdes: Zahvalan sam Louisu van Gaalu

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Iako je praktično odbačen od stručnog štaba Manchester Uniteda španski golman Victor Valdes (34) odbija mogućnost da kritikuje menadžera Louisa van Gaala. Naprotiv ističe kako mu je veoma zahvalan za priliku koju mu je ukazao kada se oporavljao od teške povrede ligamenata koljena.

Valdes ove sezone nije upisao niti jedan nastup za Manchester United prije nego li je 23. januara 2016. posuđen na šest mjeseci belgijskom Standardu. Problemi za španskog golmana počeli su kada je navodno odbio da brani za drugi tim Uniteda, pa zbog toga nije išao na turneju u Sjedinjene Američke Države (SAD). Zatim nije prijavljen za prvi tim, pa je morao samostalno da trenira.

„Nemam nikakvih problema sa van Gaalom. On me je otkrio kada sam imao 20 godina i bio jedini trener koji mi je tada rekao da me želi vidjeti u prvom timu. I nakon moje teške povrede ligamenata koljena bio je prvi koji me se sjetio i predložio mi da dođem u Manchester United. Zahvalan sam mu i nikada to neću zaboraviti. On mi je prvi dao šansu da igram poslije povrede“, kaže Valdes i dodaje:

„Situacija je potpuno jasna. Imao sam mogućnost da ostanem u Manchesteru i ne igrati ili otići u Standard da uživam u fudbalu, navijačima. Iznad svega da mi se vrati osjećaj da sam fudbaler i da treniram sa ekipom svaki dan. Odlučio sam se za drugu opciju i veoma sam sretan.“

Valdes je prije odlaska u Standard nastupao za samo dva kluba u svojoj profesionalnoj karijeri. Od 2002. do 2014. nosio je dres Barcelone za koju je branio 535 puta. Zatim je došao u Manchester United gdje je ubuilježio samo dva nastupa. Za reprezentaciju Španije branio je u 20 utakmica, a za selekciju Katalonije u 12.