Grupe Lige nacija
45

Vico Zeljković o teškom žrijebu: Dobrim rezultatima zaslužili smo povratak u elitu

D. P.
Zeljković na kongresu u Parizu (Foto: Instagram)
Zeljković na kongresu u Parizu (Foto: Instagram)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković prokomentarisao je žrijeb grupa nove sezone Lige nacija u kojem su i Zmajevi saznali svoje rivale za predstojeće takmičenje.

BiH se vratila u elitnu diviziju Lige nacija i igrat će protiv snažnih rivala u najjačoj diviziji. Protivnici Zmajevima bit će selekcije Njemačke, Nizozemske i Mađarske.

To donosi šest vrlo jakih provjera reprezentaciji BiH, a Zeljković ističe da će posebno mladim igračima biti zadovoljstvo i čast igrati protiv najboljih svjetskih selekcija.

Oglasio se na Instagramu nakon žrijeba i dotakao grupe za koju nije želio komentarisati rivale, već naglasiti da će utakmice konkretno biti od velikog značaja za naš nacionalni tim.

"U velelepnoj dvorani 'Maison de la Mutualité' u Parizu održan je žrijeb za UEFA Ligu nacija. Dobrim rezultatima u prethodnom izdanju ovog takmičenja zaslužili smo povratak među nogometnu elitu", naveo je Zeljković i dodao:

"Očekuju nas utakmice koje će sigurno mnogo značiti reprezentaciji, a pogotovo mladim igračima, jer ćemo odmjeriti snage sa najboljim što evropski nogomet u ovom trenutku nudi. Ne treba trošiti riječi o našim protivnicima, višestrukim šampionima Starog kontinenta za koje igraju neki od najboljih svjetskih nogometaša", dodao je prvi čovjek bh. nogometa.

Također, Zeljković je s delegacijom Nogometnog saveza BiH učestvovao na 48. kongresu Izvršnog odbora UEFA-e koji je danas održan u Parizu.