|

Veznjak Sheffield Wednesdaya dobio dva žuta, ali ne i crveni karton

Veznjak Sheffield Wednesdaya dobio dva žuta, ali ne i crveni karton
0
T
Totalsport
30.12.2012. u 09:48
0
komentara
0

dijeljenja
Veznjak Sheffield Wednesdaya dobio dva žuta, ali ne i crveni karton Mick Russell
Engleski nogometni savez (FA) i Sudijska komisija pokrenut će istragu protiv sudije Micka Russella koji je u utakmici druge lige (Championship) pokazao dva žuta, ali ne i crveni karton veznjaku Sheffield Wednesdaya.
Subotnji dvoboj 25. kola između Huddersfielda i Sheffield Wednesdaya završio je rezultatom 0-0, ali je konačni ishod ostao u sjeni nevjerovatnog propusta sudije Russella. Francuski veznjak gostiju Jeremy Helan već je u devetoj minuti dobio žuti karton zbog simuliranja, da bi mu u 26. minuti Russell pokazao i drugi žuti karton nakon oštrog prekršaja na Adamu Hammillu. No, neoprezni je sudija pritom zaboravio isključiti Helana, a igrač Manchester Cityja na posudbi u Wednesdayu je mudro šutio i odigrao svih 90 minuta.

Dakako, nakon utakmice je iz menadžera Huddersfielda Simona Graysona curio bijes.

"Znam da sudija to nije napravio namjerno, ali ne smiješ raditi tako krupne pogreške. Takve se stvari ne bi smjele događati u Championshipu. Sudija mi je nakon utakmice rekao da je u svoju bilježnicu upisao pogrešan broj što je zapanjujuće. A i njegovi pomoćnici su trebali reagirati. Ne mogu tvrditi da bismo s igračem više pobijedili, ali bi nam to sigurno pomoglo", kazao je Grayson, a oglasio se i Helan:

"Bila je to bizarna situacija, ali nisam ja sudija. Odigrao sam 90 minuta i sretan sam zbog toga".

Ovaj slučaj neobično podsjeća na gaf još jednog engleskog sudiju Grahama Polla koji je na Svjetskom prvenstvu 2006., u dvoboju protiv Australije, isključio hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića tek nakon što mu je treći put pokazao žuti karton.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.