Nogomet
1

Veznjak Granade isključen, pozitivan na kokain i pred izbacivanjem iz kluba

Totalsport
Dani Benitez (Foto: EPA)
Dani Benitez (Foto: EPA)
Igrač sredine terena Granade Dani Benitez bio je pozitivan na dopinškom testu obavljenom 16. februara ove godine, a osim što ga očekuje visoka kazna, po svemu sudeći ostat će i bez ugovora.

26-godišnji igrač sredine terena Granade u susretu protiv Betisa ušao je u igru u 60. minuti, a 16 minuta kasnije zaradio je isključenje. Uprkos tome izabran je za rutinsku dopinšku kontrolu koja je pronašla tragove kokaina u njegovom organizmu.

Protiv Beniteza će biti pokrenut postupak, suspenzija je automatski stupila na snagu, a predsjednik Granade Quique Pina potvrdio je kako će podržati visoku kaznu koja se sprema njegovom igraču.

"Nogomet i sport općenito trebaju držati ljude na pravom putu, vijest poput ovakve je kao hladan tuš. Jako sam uzrujan jer u sportu ne bi smjeli očekivati ovakve stvari, osjećam se izdano", rekao je Pina koji je dodao da će Benitez teško ostati u klubu.

Benitez s Granadom ima ugovor na još jednu sezonu, a ove sezone odradio je ukupno devet nastupa zaključno s tih 16 minuta u susretu protiv fenjeraša Betisa.

Ovo nije prvi Benitezov incident, u sezoni 2010/2011 je bio najnediscipliniraniji klupski igrač s dva isključenja i 13 žutih kartona, a u maju 2012. godine bocom je gađao sudiju Carlosa Closa Gomeza tokom susreta protiv Real Madrida zbog čega je suspendovan na tri mjeseca.