Nogomet
0

Veterani FK Sarajevo savladali ekipu Bursaspora za koju su igrali Repuh i Varešanović

Anadolija
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Veterani Fudbalskog kluba Sarajevo ugostili su danas na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović Hase – Koševo "u Sarajevu, ekipu veterana turskog prvoligaša Bursaspora, a nakon dva odigrana poluvremena slavio je domaći tim rezultatom 7:2.

Nekada reprezentativci Bosne i Hercegovine i igrači Sarajeva, ali i miljenici publike u Bursi Senad Repuh i Mirza Varešanović, i danas su nakon završetka profesionalne igračke karijere obukli dresove turskog Bursaspora za koji su ranije nastupali i snage odmjerili sa nekadašnjim saigračima iz redova "bordo" tima.

Turski tim je u vodstvo preciznim udarcem sa bijele tačke doveo Okan Yilmaz, čovjek koji je tokom igračke karijere tri puta bio najbolji strijelac turske lige. Na početku susreta sa bijele tačke savladao Mirsada Dedića, bivšu "jedinicu" Sarajeva i reprezentacije BiH.Nermin Gogalić, Admir Hasančić i Emir Obuća preokrenuli su rezultat u korist domaćina, a rezultat je nakon devet postignutih golova bio 7:2 u korist ekipe veterana Sarajeva.

Za selekciju veterana Sarajeva nastupili su Almir Turković, Mirza Varešanović, Memnun Suljagić, Admir Hasančić, Mirsad Dedić, Almir Hurtić, Džemo Smiječanin, Samer Naser, Nedžad Fazlagić, Agim Nikolić, Faruk Ihtijarević, Emir Obuća, Dženan Uščuplić i Mirza Selimović.

Za turski Bursaspor igrali su Mehmet Tezcan, Erkan Ozen, Ibrahim Gostericiler, Adnan Yildiz, Sevgin Sonmez, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Erkan Oncel, Okan Yilmaz i Hakan Cenkciler.

Okan Yilmaz je dres Bursaspora nosio deset godina, a u tom periodu je tri puta bio najbolji strijelac turske lige. Zabilježio je 20 nastupa za reprezentaciju Turske

Kako je rekao u izjavi za agenciju Anadolija danas je po drugi put u Sarajevu. Ranije je dolazio 2001. godine na poziv Mirze Varešanovića, tadašnjeg saigrača u Bursasporu. Prijateljstvo nekadašnjih saigrača, ali i klubova nikada nije prestalo.

"Mirza je moj brat. U Bursi smo započeli prijateljstvo i danas se posjećujemo", rekao je on. Mirza Varešanović je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje Bursaspora i FK Sarajevo, te naglasio važnost nastavka saradnje, kako je rekao, njegova dva voljena kluba.

"Mislim da je do susreta došlo zbog toga što su Sarajevo i Bursa bratimljeni gradovi, ali ova saradnja bi trebala biti svakako nastavljena i u budućnosti, jer prijateljstvo klubova traje izuzetno dugo", dodao je Varešanović.

Bivši igrač Sarajeva i Bursaspora Senad Repuh je rekao da je "prijateljska Bursa dosta toga učinila za sportaše u Bosni i Hercegovini".

On je izrazio nadu da će ovakva druženja postati tradicija i da će se reflektovati i na mlađe naraštaje tih klubova.