Nogomet
0

Veterani Čelika bolji od veterana Dinama

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na stadionu Kamberovića polje u Zenici danas je odigrana međunarodna prijateljska utakmica veterana NK Čelik i GNK Dinamo.

Prva prijateljska utakmica u organizaciji Udruženja veterana NK Čelik samo je uvertira u naredne utakmice koje će biti odigrane u Zenici.

U prvom poluvremenu gosti su imali vodstvo od 2:0, ali su domaćini do pauze izjednačili na 2:2. Drugo poluvrijeme donijelo je više iznenađenja, a bolji fudbal ponudili su veterani Čelika koji su postigli još četiri gola, a gosti samo jedan, za konačnih 6:3.

Golove za Čelik su postigli Bolić (3), Brkić (1), Paškalj (1) i Terzić (1), dok je jedini strijelac za Dinamo bio Strupar (3).

Za ekipu Čelika u današnjem susretu igrali su: Hrustanović, Beganović, Bolić, Bradarac, Šabić, Bujak, Bajrambašić, Brkić, Hadžiahmetović, Bradarić, Paškalj, Tešić, Babić, Zukić, Japaur, Terzić, Kamberović, Imamović, Hukić, Kobić i Buza. Dres Dinama danas su branili: Jozić, Braun, Arnautović, Hadžić, Gašpar, Bogdanović, Kozniku, Poldrugač, Marušić, Botunec,Strupar, Ačkar, Salihović, Mešanović i Hadžić.

Predsjednik Udruženja veterana Čelika Mato Gavran, u narednom periodu najavio je nove utakmice i dolazak veterana Partizana, Crvene Zvezde i Hajduka.