Nogomet
34

Veselinović uoči revanša s Radnikom: Nedostajat će nam Zeba, moramo biti oprezni zbog kontranapada

Piše: D. B.
Tuzlanska Sloboda će u srijedu u Bijeljini protiv Radnika odigrati drugu utakmicu finala Kupa BiH nakon što je na Tušnju bilo 1:1 u prvom susretu. Ipak, prema riječima nogometaša Slobode Mladena Veselinovića, Tuzlaci čvrsto vjeruju da će osvojiti trofej.

"Prva utakmica je bila veoma teška za nas, igrali smo u ritmu srijeda-subota, što je ubitačan tempo. Radnik je prije te utakmice odmarao igrače, ali nas sada čeka novih 90 minuta u kojima ćemo dati sve od sebe", izjavio je Veselinović za Klix.ba.

Sloboda je dugo bila lider na tabeli Premijer lige BiH, ali je Zrinjski uspio preuzeti prvo mjesto i na kraju osvojiti titulu državnog prvaka. Tuzlaci su to ostavili iza sebe i fokusirali se na kup.

"Titulu smo ranije izgubili, pa su naše misli samo u Kupu BiH. U finalu smo, cilj je ostvaren. Ne brine nas ni poraz u Mostaru od Zrinjskog, priliku za igru su dobili igrači koji su ranije manje igrali", rekao je jedan od najboljih igrača Slobode.

Tuzlacima će nedostajati kapiten i ključni igrač Zajko Zeba, ali su uprkos tome optimistični.

"Problema s povredom ima samo Mehmedagić, ali bi i on mogao biti spreman. Nažalost, nema kapitena Zebe koji će nam nedostajati. Mi smo ekipa koja igrana pobjedu, što ćemo pokušati ostvariti u srijedu. Ostalo je još 90 minuta, razmišljamo samoo osvajanju trofeja", završio je Veselinović.

Utakmica Radnik - Sloboda se igra u srijedu od 17:00 sati.