Velika potražnja
11

Verratti: Pričat ću s predsjednikom o odlasku iz PSG-a

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaš Paris Saint-Germaina Marco Verratti izjavio je da će o odluci hoće li ostati u klubu ili otići razgovarati s predsjednikom i upravom kluba iz Pariza.

Menadžera veznjaka Donato Di Campli ranije je rekao da će Verratti biti otvoren za razgovore s timovima iz jačih liga i s većim ambicijama, ali je Italijan poslije pobjede nad Angersom u Kupu Francuske rezultatom 1:0 istakao je "sretan u klubu".

"Hoću li biti u klubu naredne sezone? Pričat ću s predsjednikom i klubom kao što sam radio tokom čitave godine. Još uvijek imam četiri godine ugovora i ne bih da idem. Dobro mi je, u velikom sam klubu. Osim toga, siguran sam da ćemo naredne sezone postići neke velike uspjehe" prenosi Mundo Deportivo riječi Marca Verrattija.

PSG je ove sezone ostao bez titule u Francuskoj koju je osvojio Monaco, pa bi klubovi poput Barcelone ili Chelseaja u tome mogli da traže svoju priliku.

"Imat ćemo priliku da osvajamo trofeje i ponosan sam što sam dio takvog projekta. Uvijek sam govorio da je pobjeđivanje u PSG veoma važno. Ovdje sam već pet godina i klub doživljavam kao porodicu", podvukao je Italijan.