Nogomet
3

Veronin gradonačelnik: Balotelli provocira rasistička vrijeđanja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Gradonačelnik Verone Flavio Tosi podigao je prašinu izjavom uoči subotnjeg meča 1. kola italijanskog nogometnog prvenstva u kojem Veroni na noge dolazi Milan.

Tako se Tosi, član stranke Lega Nord, dotaknuo kontraverznog tamnoputog nogometaša Milana Marija Balotellija i rekao kako on svojim ponašanjem provocira rasističko ponašanje na tribinama.

"Mogu li umiriti Balotellija uoči dolaska u Veronu? Postoje dva aspekta ovdje. Jedan su navijači, a drugi je klub koji je uvijek radio naporno kako bi poboljšao ponašanje navijača. Ako se neko ponaša kao kreten, sigurno će biti u manjini. Međutim, kada bi Balotelli manje provocirao, onda bi bilo još i bolje", rekao je Tosi.

"Ima puno tamnoputih igrača, ali nemaju svi isti tretman kod suparničkih navijača i većina nema nikakvih problema. Balotelli jako dobro radi na tome da postane antipatičan", dodao je gradonačelnik Verone.

Bit će jako zanimljivo vidjeti u kakvoje će atmosferi proći utakmica, a ne treba sumnjati da će se po ovom pitanju oglasiti i sam Balotelli.