Kapiten Bordo tima
362

Velkoski: Pavlović nas je spasio, očekujemo revanš pred prepunim Koševom

Piše: D. B.
Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo vratili su se iz Italije gdje su u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige remizirali s Atalantom odigravši neriješeno 2:2. Napadač i kapiten Bordo ekipe Krste Velkoski je zadovoljan rezultatom i vjeruje u plasman u 3. pretkolo.

"Utakmica je bila prelijepa, uživali smo. Prije susreta sam kazao da Sarajevo ima kvalitet i da idemo to pokazati. Ostvarili smo odličan rezultat, odigrali strašnu utakmicu i bili rame uz rame s ekipom iz Serije A. Možda smo mogli i pobijediti, ali dobro, zadovoljni smo rezultatom. Očekujemo revanš pred prepunim Koševom, nadamo se kvalitetnom izdanju i plasmanu u 3. pretkolo", izjavio je Velkoski.

Makedonac je istakao da uspjeh Sarajeva leži u realizaciji malobrojnih prilika protiv ozbiljne ekipe kakva je Atalanta.

"Tražili smo šansu u kontrama, vidjeli smo malo prostora i to smo iskoristili. Nije bilo puno prilika, ali smo ih iskoristili. Nismo počeli dobro, primili smo naivne golove, ali smo se smirili, izašli na teren i pokazali kvalitet", rekao je napadač tima s Koševa.

Golman Sarajeva Bojan Pavlović je imao jednu zaista fenomenalnu intervenciju koja je motivisala njegove saigrače.

"To je bio ključni moment utakmice, da je bio gol, pao bi moral, ali Boki nas je spasio i podigao pa smo postigli dva gola. Hvala Bojanu", kazao je Velkoski.

Ekipa bh. predstavnika je imala podršku grupe navijača, a Krste se nada da će u revanšu stadion Asim Ferhatović Hase biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Koristim priliku da se zahvalim navijačima koji su nas bodrili 90 minuta, čak i nakon dva primljena gola su bili uz nas. Hvala im, očekujem da nas bodre i u narednim utakmicama i da se njihov problem riješi što prije", završio je Velkoski.