Igrači Sarajeva
279

Velkoski: Najbolja naša utakmica u ovoj sezoni; Rahmanović: Sve bih mijenjao za tri boda

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Igrači Sarajeva Krste Velkoski, Amar Rahmanović i Benjamin Tatar smatraju da njihov tim ima za čim da žali nakon 116. ligaškog gradskom derbija u kojem su Željezničar i Sarajevo podijelili bodove (2:2).

Velkoski je rekao da je ovo bila jedna od najboljih utakmica Sarajeva u ovoj sezoni i da su iz svojih grešaka primili pogotke.

"Ja mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica do sada. Igrali smo čitav meč u visokom tempu, stvarali smo prilike, ali smo opet iz svojih grešaka primili naivne golove", kazao je Velkoski, dok je Rahmanović istakao:

"Sve bih mijenjao za tri osvojena boda. Utakmica je opravdala epitet derbija, ali mislim da mi opet nismo imali sreće i žalimo za dva boda", kazao je Rahmanović.

Nakon meča, Tatar je u razgovoru za Klix.ba istakao da je Sarajevo nakon prvog vodstva naivno primilo pogodak.

"Ušli smo dobro u utakmicu, nakon jedne polušanse sam zabio pogodak. Nakon toga, nakon greške smo primili pogodak. Ipak, opet smo se vratili i poveli smo, na poluvremenu smo imali vodstvo, kasnije smo opet primili pogodak. Šta je tu je, derbi kao derbi... idemo dalje, okrećemo se Zrinjskom", kazao je strijelac prvog pogotka za Sarajevo.

Sljedeći meč Sarajevo igra protiv Zrinjskog.