Derbi u subotu
30

Velkoski: Motivisani smo i želimo pobjedu protiv Željezničara na Grbavici

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjem premijerligaškom kolu tekuće sezone nogometaši Sarajeva gostovat će Željezničaru na Grbavici, a to će biti prilika da Bordo tim pobjedom pokuša barem malo ublažiti izuzetno lošu ovu sezonu.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski kazao je da je ova utakmica od velikog rezultatskog znajača za njegov tim i da će igrati maksimalno ozbiljno.

"Derbi dočekujemo u dobroj formi i raspoloženju. U posljednjim sedmicama smo podigli našu formu i igramo dosta dobro. Uspjeli smo da se vratimo što se tiče kvaliteta naše igre i želja nam je da i posljednju utakmicu u sezoni odigramo na jednom visokom nivou. Iako na papiru možda derbi nema rezultatski značaj, ipak za nas je ova utakmica od velike važnosti i tako ćemo se i postaviti. Ovo je utakmica za prestiž u gradu, mnogo znači našim navijačima i želja nam je da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Velkoski, dodavši:

"Sigurno je da smo u ovoj sezoni ostali ispod očekivanja i klub kao što je FK Sarajevo ne može sebi dozvoliti da ne bude do posljednjeg trenutka kandidat za šampionski trofej. Smatram da smo posljednji derbi na Koševu odigrali dobro, da smo bili bliže pobjedi i uoči odlaska na pauzu i pred pripreme za Evropske utakmice, dobar rezultat u subotu bi mnogo značio klubu za atmosferu i za samopuzdanje ekipe pred međunarodne nastupe. Imamo priliku u subotu da popravimo utisak iz sezone i nadam se da ćemo to uraditi", dodao je kapiten Sarajeva.

Kako govori Velkoski, motiva igračima ne manjka.

"Mogu reći da smo stvarno motivisani za utakmicu. Kvalitetno radimo i imamo veliku želju, nadam se da ćemo to i potvrditi u subotu na terenu i sezonu završiti pobjedom", zaključio je Velkoski.

Predstojeći sarajevski derbi na Grbavici igrat će se nadolazeće subote u 17 sati.