Izjave nakon meča
0

Velkoski i Uščuplić nakon pobjede protiv Borca: Trofej Kupa BiH je spasio sezonu

K. H.
Krste Velkoski (Foto: T. S./Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Dženan Uščuplić i kapiten Krste Velkoski nakon pobjede protiv Borca u finalu Kupa BiH istakli su da je ovaj trofej koliko-toliko spasio sezonu za Bordo tim.
Uščuplić je istakao da su njegovi igrači odigrali dobru utakmicu i da su prema njegovom mišljenju zasluženo slavili, a istakao je i to da još uvijek ne može vjerovati da je Bordo tim ispustio 13 bodova prednosti u prvenstvu.

"Što se tiče utakmice, mislim da smo pored silnih problema uspjeli ovu utakmicu odigrati na način na koji smo odigrali. Mislim da smo za nijansu bili bolji protivnik od Borca i da smo zasluženo osvojili Kup BiH. Sigurno da je ovaj trofej koliko-toliko spasio sezonu, ali ja još uvijek ne mogu vjerovati da smo prosuli toliko bodova. Rano je govoriti o tome da li ću biti i naredne sezone tu", rekao je Uščuplić.

Kapiten Bordo tima Krste Velkoski rekao je da su se on i njegovi saigrači ipak uspjeli izdići nakon svih problema koje su imali u drugoj polusezoni i da je ovaj trofej na neki način spasio sezonu.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu, ulog je bio velik pa je igra bila nešto lošija s naše i njihove strane. Nakon svih problema koje imamo od januara mislim da smo se izdigli i spasili sezonu na neki način. Trofej je trofej, odradili smo jednu korektnu utakmicu i sada idemo na pauzu", rekao je Velkoski.

Sarajevo je ovom utakmicom završilo sezonu 2020/2021 s obzirom na to da u posljednjem kolu neće igrati protiv Olimpika.