Ostvario dječački san
2

Veliko srce velikog trenera: Sir Alex Ferguson usrećio teško bolesnog navijača

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najuspješniji trener u historiji Manchester Uniteda pokazao je da i u penziji ima poseban odnos prema pristalicama svog kluba.

Tridesetdvogodišnji navijač Manchester Uniteda Damien Nixon suočava se s teškim oblikom raka. Ljekari su mu saopćili da za njega nema lijeka, te da mu je ostalo manje od 12 mjeseci života. Sredinom februara ostvario mu se dječački san - upoznao je najvećeg junaka svoje mladosti, Sir Alexa Fergusona.

Damienova supruga Samantha je saznala da je Sir Alex u bolnici i brzo javila prijateljima. Zajedno su ga odlučili pronaći.

"Čekali smo ispred sobe gdje se zadržao oko sat i po. Kada je izašao, saopćili smo mu da želimo iznenaditi Damiena", kaže Samantha.

Sir Alex je odmah pitao gdje se Damien nalazi i otišao u njegovu sobu, piše Sport bible.

"Reakcija je bila nevjerojatna. Brat je tog jutra Damienu donio dres iz 1999. godine, kada je United osvojio Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka. Obukao ga je baš tog jutra kada je upoznao Sir Alexa Fergusona", kaže Samantha.

Sir Alex je ostao u sobi neko vrijeme razgovarajući s Damienom i njegovim prijateljima. Navijač je bivšem treneru Manchestera rekao da je bio razočaran kada se penzionisao 2013. godine.

Uslijedio je zagrljaj s legendarnim trenerom koji mu je prije odlaska poručio da ostane snažan u danima koji dolaze.

"Sir Alex nam je rekao da je upoznao junaka. Bio je uznemiren prilikom izlaska iz sobe i tiho je gledao prema Damienu. Za nas je uvijek bio legenda, a ono što je učinio pamtit ćemo zauvijek. Bio je u bolnici zbog ličnih razloga, ali je ipak našao vremena posjetiti Damiena", navodi Samantha.