Osvojili kup
669

Veliko slavlje u centru Frankfurta: Kovač bez riječi, pozdravilo ga 60.000 navijača

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Eintrachta u subotu je iznenađujuće stigla do trofeja Kupa Njemačke nakon što su u finalu savladali Bayern rezultatom 3:1, a u nedjelju navečer na proslavi osvojenog trofeja oko 60.000 navijača dočekalo je igrače u centru Frankfurta.

Nakon što su navijači priredili spektakularan doček igračima na aerodromu slavlje se preselilo ispred gradske vijećnice, a njemačka policija objavila je da je na proslavi bilo blizu 60.000 navijača. Prema prvim informacijama, nije bilo incidenata.

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske i čovjek koji je najzaslužniji za osvajanje Kupa Njemačke Niko Kovač nije mogao sakriti emocije na rastanku s navijačima, a on će od naredne sezone biti trener upravo Bayerna.

"Teško je nešto reći, bez riječi sam. Ovo je lijep dan nakon historijske pobjede u Berlinu. Nije se lako oprostiti od Frankfurta, ali lakše mi je zbog nevjerojatne podrške navijača", kazao je Kovač.

S druge strane, izvršni direktor Frankfurta Axel Hellmann kazao je da je ključ uspjeha kohezija između navijača, igrača, čelnika i sponzora.

"Ključ je bila kohezija između tima, navijača, čelnika kluba i sponzora. Cijeli grad je jedna harmonija", istakao je Hellmann, dok je predsjednik kluba Petar Fischer kazao da nikada neće zaboraviti ovu pobjedu.

Frankfurt je ove godine bio u borbi za plasman u Ligu prvaka i taj podatak dovoljan je pokazatelj koliko je dobrih stvari Kovač uradio u ovom klubu. Sljedeće sezone ovaj tim će nastupati u Evropskoj ligi.