Red za ulaznice
713

Veliko interesovanje za utakmicu Sarajevo - Atalanta, Bordo ekipi potrebna što veća podrška

Piše: D. B.
Nakon prošlosedmične prve utakmice 2. pretkola Evropske lige u kojoj je Sarajevo ostvarilo dobar rezultat u Reggio Emiliji protiv Atalante, Bordo ekipa će u četvrtak biti domaćin talijanskom timu. Jedno je sigurno, interesovanje za utakmicu je veliko, a izabranici trenera Husrefa Musemića će imati veliku podršku.

Rezultat prve utakmice odigrane u Reggio Emiliji, gdje je Atalanta bila domaćin Sarajevu, glasio je 2:2. Talijanski klub je imao prednost 2:0 zahvaljujući golovima koje su postigli Toloi (11.) i Mancini (45+3), a onda je bh. predstavnik preko Handžića (67.) i Šišića (72.) stigao do konačnog izjednačenja.

Odličan rezultat na gostovanju daje nadu ekipi i navijačima Sarajeva da u uzvratu mogu napraviti veliki podvig i eliminisati favoriziranu Atalantu, koja se takmiči u Seriji A, jednoj od najboljih liga svijeta.

Za uzvratni susret na stadionu Asim Ferhatović Hase vlada veliko interesovanje. Već je poznato da u glavni grad BiH stiže oko 350 navijača Atalante, a pristalice Sarajeva će se prema svemu sudeći potruditi da naprave "pakao" na tribinama. Ulaznice se prodaju brzo, a na prodajnom mjestu u prostorijama kluba je formiran red.

Cijena junior ulaznice za djecu do 14 godina iznosi 2 KM, ulaznica za sjevernu tribinu košta 5 KM, dok je za istočnu tribinu potrebno izdvojiti 12 KM. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu je 15 KM.

Aktivni članovi FK Sarajevo ostvaruju pravo na popust i oni svoje ulaznice mogu kupiti isključivo u odjelu članstva i sezonskih ulaznica FK Sarajevo u ulici Maršala Tita 38b. Za njih ulaznica za istočnu tribinu košta 10, a za zapadnu 12 KM.

Što se tiče prodajnih mjesta, danas ih je moguće kupiti na pet lokacija, a to su Fan Shop Maršala Tita (od 8 do 20 sati), Fan Shop Bezistan (od 10 do 20 sati), Tržnica Markale (od 9 do 19 sati), Skenderija (od 9 do 19 sati) i Ljetni market BBI centar (od 10 do 22 sata).

U četvrtak na dan utakmice ulaznice će se moći kupiti na istim mjestima, ali u drugim terminima, Fan Shop Maršala Tita od 8 do 18 sati, Fan Shop Bezistan od 8 do 18 sati, Tržnica Markale od 9 do 19 sati, Skenderija od 9 do 17 sati i Ljetni Market BBI centar od 10 do 19 sati.

Na dan utakmice na platou ispred stadiona Asim Ferhatović Hase bit će moguća kupovina ulaznica na samo jednom prodajnom mjestu, na velikom parkingu ispred istočne tribine. Zbog te činjenice svim navijačima se preporučuje da svoju ulaznicu nabave ranije kako bi izbjegli gužvu na blagajni ispred stadiona.

Iz FK Sarajevo napominju da sezonske ulaznice vrijede i za ovu utakmicu. Također svi koji postanu članovi kluba ili obnove članarinu dobit će ulaznicu potpuno besplatno. Za utakmicu važe i aktivne bijele članske karte.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 20:15 sati.