Jose Mourinho
0

"Veliki treneri i igrači sebi ne dopuštaju euforiju"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Sve bolja igra Real Madrida iz utakmice u utakmicu, začinjena subotnjom 6-1 pobjedom protiv Racinga u 8. kolu Primere, izazvala je oduševljenje kod trenera “kraljevskog kluba” Josea Mourinha.

"Igramo dobro već nekoliko utakmica, zajedničkim snagama pravimo pritisak na suparnika. A u takvim okolnostima i individualna kvaliteta dolazi do izražaja", naglasio je portugalski stručnjak, misleći pritom ponajprije na sunarodnjaka Cristiana Ronalda koji je u subotu na Santiago Bernabeuu postigao četiri pogotka.

"Trenutno se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali moramo nastaviti raditi bez trošenja vremena na odmor i uživanje u ovim rezultatima. Sretni ljudi ionako zaboravljaju na iscrpljenost i probleme. Navijači se zabavljaju, baš kao i igrači, ali nemojmo misliti da će svaka utakmica biti poput subotnje. Neke ćemo dvoboje dobiti s manje golova prednosti, u nekima ćemo čak remizirati ili izgubiti. Ali, treba nam mentalitet koji nam neće dozvoliti dva poraza u nizu". dodao je Mourinho, zaključivši kako Real još nije na svome vrhuncu.

"Rastemo polako i postepeno. Možda su navijači u euforiji, ali mi moramo ostati mirni. Veliki treneri i veliki nogometaši sebi ne smiju dozvoliti euforiju."