Nakon derbija
64

Veliki sukob pripadnika Torcide i policije kod Zagreba, zatvoren autoput

D. Be.
Foto: Pixsell/Luka Stanzl
Foto: Pixsell/Luka Stanzl
Večeras je nakon utakmice Dinamo - Hajduk došlo do velikih navijačkih nereda na autoputu kod glavnog grada Hrvatske.
"Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika te između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba", piše HAK.

Hrvatski mediji javljaju da su se dogodili veliki neredi, a na mjesto događaja upućen je veliki broj policijskih snaga, kao i ekipe Hitne pomoći.

Prema prvim informacijama došlo je do velikog sukoba policije i pripadnika Torcide na autoputu odnosno na odmorištu Desinec. Navodno su se čuli i pucnjevi iz vatrenog oružja.

Situacija je vrlo brzo eskalirala i nastao je opći haos. U međuvremenu, policijske snage dobile su pojačanje, a stvari su se na i oko spomenute benzinske pumpe otele kontroli do te mjere da je uskoro zatvorena cijela ta dionica autoceste između Zagreba i Karlovca, javlja Dnevnik.hr.

"Na autoputu prema Splitu kod Jastrebarskog je totalna blokada prometa. Vidim puno intervente, nekoliko kola hitne tim putem, plus konvoj policije maloprije. Blokiran je ulaz na autoput na Lučkom", napisao je jedan očevidac.

Iz policije su rekli da će više informacija biti poznato kasnije. Za pretpostaviti je da ima i povrijeđenih, ali za sada nema detaljnijih informacija.

Inače. navijači Hajduka nisu ušli na stadion Maksimir jer im je zabranjeno unošenje megafona i određenih transparenata. Oni su odlučili ostati van kapija stadiona, a zatim su se uputili prema Splitu.