Dešava se i najboljima
14

Veliki propust u Premiershipu: Tri dana prije žrijeba najavili prvog rivala Cityja

D. P.
Objava je ubrzo izbrisana (Foto: Twitter/Manchester City)
Objava je ubrzo izbrisana (Foto: Twitter/Manchester City)
Na zvaničnoj stranici engleske Premier lige objavljen je zanimljiv komentar koji je vrlo brzo izbrisan, ali su britanski mediji uspjeli zabilježiti propust.

Manchester City je jutros zvanično predstavio Erlinga Haalanda kao najveće pojačanje za narednu sezonu, a na objavu kluba uključila se zvanična stranica Premier lige.

Osobe nadležne za zvanični Twitter nalog lige napravile su veliki propust. U komentar na dolazak Haalanda su napisali AFC Bournemouth uz emotikon pješčanog sata najavivši da će Haaland debitovati protiv ovog tima.

Ništa tu ne bi bilo sporno da žrijeb nije zakazan tek za tri dana. PR služba Premier lige objavila je ime Bournemoutha kao šansu za debi Haalanda, ali se parovi i raspored nove sezone još uvijek ne znaju.

Komentar je bio vidljiv pet minuta, što je bilo dovoljno britanskim medijima da ga zabilježe i iskoriste za objavu. Nakon toga je obrisan.

Da li PR služba Premier lige zna nešto više, ili je samo nenamjerna greška, ostaje da vidimo. Bilo kako bilo, odbrane i klubove u Premier ligi čeka težak zadatak s Erlingom Haalandom.