Stradao ligament
13

Veliki problem za Lyon i Holandiju: Memphis Depay mora na operaciju koljena

E. B.
Memphis Depay
Memphis Depay
Nogometaši Lyona su danas na domaćem terenu izgubili od Rennesa, no to nije jedina loša vijest za njihove navijače.

U 22. minuti susreta desni bek Rennesa Hamari Traore je udario Memphisa Depayja nakon čega su ljekari sedam minuta pokušavali osposobiti Holanđanina za igru.

U 29. minuti kapiten Lyona se vratio na teren i uspio je odigrati do poluvremena, no od prve minute drugog poluvremena u igru je umjesto njega ušao Martin Terrier.

Lyon je izgubio rezultatom 1:0 pogotkom Eduarda Camavinge iz 89. minute susreta, no nakon meča sportski direktor kluba Juninho je donio loše vijesti nakon konsultacija sa ljekarskim timom.

"Imam veoma loše vijesti. Depayova povreda je ozbiljna. Stradao mu je prednji ukršteni ligament i propustit će ostatak sezone. On je naš lider i veoma nam je žao zbog ovoga", rekao je legendarni Brazilac, prenosi L'Equipe.

Depay se preporodio u Lyonu i ove sezone je nosio ekipu na svojim leđima postigavši 14 poena iz 18 susreta u svim takmičenjima ove sezone.

Ne samo da će Lyon biti oslabljen njegovim neigranjem, već je upitno i da li će se nakon operacije koljena moći oporaviti na vrijeme i nastupiti na Evropskom prvenstvu u dresu Holandije.