Prijateljski mečevi
0

Veliki preokret Švedske protiv Portugala, Italija slavila u Holandiji

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometna reprezentacija Italije pobijedila je u Amsterdamu u prijateljskoj utakmici selekciju Holandije rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Domaći su u vodstvo došli u desetoj minuti kada je Romagnoli bio pomalo dezorijentisan te poslao loptu u svoju mrežu.

Već u sljedećem napadu Italija je izjednačila. Eder je pokupio odbijenu loptu i sa ivice šesnaesterca upustio udarac koji golman Zoet nije uspio odbraniti.

Bonnuci je u 32. minuti postigao gol iz blizine nakon što mu se lopta sretno odbila za vodstvo Italije od 2:1.

U nastavku utakmice Holandija je imala veći posjed lopte, dok su Italijani stvarali ozbiljnije prilike. Ipak, promjene rezultata do kraja meča nije bilo.

Sjajnu utakmicu odigrali su Portugal i Švedska, a na kraju je rezultat bio 3:2 za Skandinavce.

Ronaldo je u 18. minuti na asistenciju Martinsa doveo domaće u vodstvo, a autogolom Granqvista Portugal je udvostručio prednost.

Ipak, u nastavku je Švedska uspjela preokrenuti rezultat i stići do velike pobjede. Spasioc je bio Claesson, koji je poentirao u 57. i 76. minuti meča, a onda je Cancelo postigao autogol za konačnu pobjedu Šveđana od 3:2.

Island je stigao do minimalne pobjede protiv Irske u Dablinu. Strijelac odlučujućeg gola bio je Magnusson u 21. minuti.

Domaći su imali inicijativu u nastavku utakmice, ali bez konkretnog učinka tako da nisu ni zaslužili više od minimalnog poraza.

Austrija i Finska u Innsbrucku odigrali su neriješeno 1:1. Iako su u prvom poluvremenu obje ekipe imale nekoliko solidnih šansi, promjene rezultata nije bilo.

Arnautović je na asistenciju Prodla doveo Austriju u vodstvo u 62. minuti, a Jensen je izjednačio u 76. za konačan rezultat meča.