Serie A
102

Veliki neuspjeh Juventusa u borbi za titulu prvaka Italije

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Juventus je u 22. kolu Serije A samo remizirao na svom terenu protiv Empolija, bilo je 1:1 i tako ostao na prvom mjestu na tabeli, ali sa dvije utakmice više od Intera.

Stara dama je ostala sa igračem manje već u 18. minuti susreta kada je isključen Arkadiusz Milik, ali su i uprkos tome mogli povesti, no udarac Fabija Mirettija iz druge minute sudijske nadoknade je otišao pored gola te je ostalo 0:0.

Ono što nisu uspjeli u prvom dijelu, jesu u drugom i to u 50. minuti kada je Dušan Vlahović sjajno pogodio mrežu golmana Empolija i doveo Juventus u vodstvo.

Vodstvo Stare dame nije dugo trajalo budući da je u 70. minuti Empoli stigao do izjednačenja i to zahvaljujući Tommasu Baldanziju koji je tako postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Juventusa je prvoplasirana na tabeli sa 53 boda iz 22 odigrane utakmice, dva više od Intera i dvije utakmice više od Nerazzurra dok je Empoli 19. sa 17 osvojenih bodova iz također 22 susreta.

U sljedećem kolu Juventus će gostovati kod najvećeg konkurenta za naslov ekipe Intera dok će Empoli na svom terenu dočekati Genou.

Rezultat i strijelci:

Juventus - Empoli 1:1 (Vlahović 50' / Baldanzi 70')

Tabela: