Tužan prizor
13

Veliki Maradona zbog problema u koljenima jedva hoda, mora hitno na operaciju

Klix.ba
Maradona hodao uz pomoć Camposa (Foto: Screenshot)
Maradona hodao uz pomoć Camposa (Foto: Screenshot)
Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona prolazi kroz ozbiljne zdravstvene poteškoće zbog artritisa, a to potvrđuje i video koji se pojavio s jednog od posljednjih treninga meksičkog Doradosa, kluba kojeg trenira.

Naime, na njemu se jasno vidi kako jedva hoda i to uz pomoć asistenta Luisa Camposa pa je očito kako su uvećani problemi s artritisom, čije efekte pokušava ublažiti terapijama.

Maradona je prije Svjetskog prvenstva u Rusiji posjetio Kolumbiju, gdje mu je u jednoj specijalizovanoj klinici ubrizgavana supstanca nalik gelu u koljena, ali se prema posljednjim snimcima očito muči pri hodanju.

"Nije svjestan svojih godina. I dalje misli da ima dvadeset pa aktivno učestvuje u svakom treningu, a to ne bi trebalo da radi", rekao je nedavno njegov zastupnik.

Maradonin ljekar Herman Ochoa kaže da Diego od 2004. ima osteoartritis, stanje se pogoršalo te da je operacija neophodna.

"Ima težak oblik artritisa u oba koljena. Kod njega više ne postoji hrskavica između dvije kosti. Butna kost naliježe direktno na tibiju i fibulu, a to je vrlo bolno. Stvara se otok i teškoće pri kretanju", rekao je Ochoa.

Za stanje Argentinca terapije mogu samo kratkoročno otkloniti bolove pa je operacija ono što će se sigurno desiti u najskorije vrijeme, a to podrazumijeva ugradnju proteza u oba koljena.