Premijer liga BiH
432

Veliki kiks Sarajeva u gostima kod Mladosti: Vodili dva puta pa osvojili samo bod

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Mladosti i Sarajeva podijelili su bodove na MGM Farm Areni u Doboju kod Kaknja u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 2:2.

Bordo tim je od početka meča krenuo žestoko i imalo je terensku inicijativu, a prvi veliki zicer imao je Handžić u 17. minuti. Deset minuta kasnije igrači Mladosti su tražili penal nakon što je Šerbečić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se pištaljka sudije Gigovića nije oglasila.

Do odlaska na odmor Sarajevo je imalo još dvije velike šanse. Prvo je Handžić bio ponovo neprecizan, a onda je Lalić u posljednji trenutak spasio gol Mladosti nakon udarca Velkoskog. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka.

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavku meča mogli smo uživati u golovima. U 58. minuti dosuđen je penal za Sarajevo nakon što je Rahmanović srušen u kaznenom prostoru, a siguran izvođač s bijele tačke bio je Tatar za 0:1.

Međutim, već u narednom napadu Mladost je izjednačila. Hadžić je nakon ubačaja Alića iz slobodnjaka bio najprisebniji u kaznenom prostoru i pogodio protiv svog bivšeg kluba.

Šest minuta kasnije Sarajevo ponovo dolazi u vodstvo. Handžić je iz treće velike prilike konačno pogodio. Rezervista Fanimo je asistirao Šerbečiću koji šutira, lopta se odbila od blok igrača Mladosti i došla do Handžića koji matira Bukvića sa 10-ak metara.

I kada su svi očekivali da će prvak mirno utakmicu privesti kraju, Mladost ponovo dolazi do izjednačenja. Alić je postigao eurogol iz slobodnjaka. Lijevi bek Mladosti je šutirao iskosa sa desne strane i poslao loptu u same rašlje Kovačevićevog gola.

Iako je Sarajevo pokušavalo do kraja meča doći do trećeg pogotka, odbrana Mladosti je izdržala sve nalete pa su osvojili veliki i neočekivani bod.

Sarajevo sada nakon dva odigrana kola ima četiri osvojena boda, dok je ovo ekipi Mladosti prvi bod u novoj sezoni nakon katastrofe u Banjoj Luci u prvom kolu kada je Borac slavio sa 6:0.

Tabela: