Povreda meniskusa
84

Veliki hendikep za Zmajeve: Ostali bez važnog igrača, sve oči uprte u Hadžibegićev rezervni spisak

K. H.
Ermedin Demirović neće igrati protiv Luksemburga i Portugala (Foto: E. M./Klix.ba)
Ermedin Demirović neće igrati protiv Luksemburga i Portugala (Foto: E. M./Klix.ba)
Prije početka priprema reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom, nogometaš Augsburga Ermedin Demirović je zbog povrede morao otkazati svoj dolazak.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH, naš napadač će mečeve propustiti zbog povrede meniskusa, a naredne sedmice će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Demirović je za reprezetnaciju Bosne i Hercegovine odigrao ukupno 17 mečeva, a u posljednje vrijeme postao je standardni član prve postave i nema sumnje da će njegov izostanak biti veliki hendikep za selektora Faruka Hadžibegića.

U spomenutih 17 mečeva, Demirović je postigao jedan gol za Zmajeve, a bilo je to protiv Crne Gore, čime je našem timu donio osvajanje grupe u Ligi nacija.

U prva dva meča protiv Islanda i Slovačke oba puta je igrao u prvoj postavi te igrao 82, odnosno svih 90 minuta.

Izvjesno je da će selektor Hadžibegić sada pozvati nekog s rezervnog spiska, a najvjerovatnije da će to biti Said Hamulić. Uz njega, na rezervnom spisku se još nalaze:

Osman Hadžikić (Velež), Elvir Duraković (Igman), Vladan Danilović (Nacional), Jasmin Mešanović (Kisvarda), Sanjin Prcić (Strasbourg), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Armin Hodžić (Željezničar).

Zmajevi će 17. juna u Lisabonu igrati s Portugalcima, dok će 20. juna u Zenici ugostiti Luksemburg.